Via deze pagina en via onze Facebook pagina houden we jullie op de hoogte welke dagen wij namens Loop naar de Pomp op pad zijn.

11 JUNI 2017 – FIETSTOCHT MOS TE MEERSSEN

Op zondag 11 juni 2017 organiseerde Meerssen en OntwikkelingsSamenwerking (MOS) in partnerschap met Stichting Duurzaam Meerssen een fietstocht door de kernen van Meerssen. Het thema was duurzame mobiliteit. Beleef de wereld om je heen en die wat verder weg. 

Loop naar de Pomp is een van de goede doelen die bij deze dag aanwezig waren.

Wereldwaterdag

Ieder jaar op 22 maart is het Wereldwaterdag. Deze internationale dag is door de Verenigde Naties in het leven geroepen om de mondiale waterproblematiek bij een breed publiek kenbaar te maken. Een streven waar wij als Loop naar de Pomp volledig achter staan en waar wij ons gedurende het hele jaar voor inzetten! Wil jij ons hierbij helpen? Klik dan hier.

WAAROM WERELDWATERDAG?

Schoon en veilig drinkwater is helaas niet voor iedereen ter wereld vanzelfsprekend. Nog steeds sterven er dagelijks duizenden mensen aan de directe gevolgen van slecht drinkwater. De woorden van voormalig secretaris generaal Kofi Annan van de Verenigde Naties zijn dan ook tot op de dag van vandaag actueel:

“Water is essentieel voor alle leven. Toch hebben miljoenen mensen in de wereld te kampen met watertekorten. Jaarlijks sterven miljoenen kinderen aan door water overgebrachte ziektes. En de armste landen in de wereld worden geregeld geteisterd door droogte. Laten we ons op Wereldwaterdag voornemen om meer te doen om alle mensen in de wereld toegang te verschaffen tot veilig en zuiver water”.

Naast de schadelijke gevolgen voor de gezondheid heeft het gebrek aan drinkwater ook nog eens een gigantische impact op het dagelijkse leven van met name vrouwen en kinderen. Het zijn namelijk de vrouwen en kinderen die iedere dag weer op zoek moeten naar water. Kinderen kunnen hierdoor niet naar school en vrouwen kunnen hierdoor minder tijd besteden aan het werk op het land.

Loop naar de Pomp probeert op ludieke manier aandacht te vragen voor deze problematiek. Met bescheiden middelen hebben we de afgelopen jaren laten zien dat wel degelijk resultaten te boeken zijn in de Derde Wereld. Als het aan ons ligt, laten we ook de komende jaren nog heel veel mensen naar de pomp lopen!

Benefietlunch 13 november 2016

In oktober 2016 bestond Loop naar de Pomp precies 10 jaar. Deze mijlpaal vierden wij met een feestelijke benefietlunch bij Brasserie Mijn Streek in het Glaspaleis te Heerlen.

Het was een fantastische middag! Het team van Mijn Streek had een heerlijk menu samengesteld, er was prachtige muziek van Paul van Loo en tevens zijn die middag maar liefst drie Loop naar de Pomp Awards uitgereikt.

Naast Mijn Streek werden ook C-Mill en Bureau Marcel van der Heijden in het zonnetje gezet voor hun jarenlange en trouwe vriendschap met Loop naar de Pomp.

Als klap op de vuurpijl hebben we die middag ook nog een symbolische cheque kunnen overhandigen aan Stichting Kinderhulp Burkina Faso. Hiermee kan het drinkwaterproject in Gnagado eindelijk van start.

Hieronder een korte sfeerimpressie van de benefietlunch.