GNAGADO LOOPT NAAR DE POMP!

Begin 2017 hebben we samen met Stichting “Kinderhulp Burkina Faso” ons eerste drinkwaterproject gerealiseerd in Burkina Faso! Het gaat hier om het dorp Gnagado. Op onderstaande foto staren twee lokale kinderen vol bewondering naar het heldere water. Hoe anders was de watervoorziening tot voor kort!

Gerealiseerde projecten in Ghana

Enkele leden van Loop naar de Pomp zijn al sinds 1995 actief in Ghana. Na de oprichting van Loop naar de Pomp in 2006 zijn we in 2008 begonnen met ons eerste waterproject in het dorp Ogoekrom. Vervolgens zijn ook in de dorpen Hasowodze, Nsaadze, Dwendwenbadze en Anomansa projecten gerealiseerd. Deze dorpen liggen allemaal in de Anomabo Region in Ghana.

ANOMANSA

In het dorp Anomansa zijn in 2013 in totaal 4 openbare toiletten opgeleverd. Daarnaast zijn er hier ook enkele badruimten gerealiseerd.

DWENDWENBADZE

Ook in Dwendwenbadze kunnen de mensen eindelijk de pot op! In 2012 is hier namelijk een groot openbaar toiletgebouw in gebruik genomen. Met de bouw is in 2011 begonnen. Het gebouw telt maar liefst 10 toiletten.

NSAADZE

In 2009 is in Nsaadze het platform voor de watertank gemetseld en zijn aan enkele huishoudens waterfilters uitgereikt. Ook zijn er workshops gegeven over het gebruik van veilig drinkwater, hygiëne en preventie. Hierbij hielden een arts, een verpleegkundige, een deskundige op het gebied van Guinea worm en een”health officer” een voordracht.

HASOWODZE

In 2009 is een polyester tank geplaatst met 10.000 liter water. Net als in Ogoekrom verkoopt het watercomité van het dorp het water en wordt met de opbrengst de tank opnieuw gevuld met water van de Ghana Water Company Ltd. In 2009 zijn er in Hasowodze tevens aan enkele huishoudens waterfilters uitgereikt.

 

OGOEKROM

In Ogoekrom is in 2008 een polyester tank geplaatst met 10.000 liter water. Het watercomité van het dorp verkoopt het water en met de opbrengst wordt de tank opnieuw gevuld met water van de Ghana Water Company Ltd. Vrouwen en kinderen hoeven niet meer zo ver te lopen en de kinderen verzuimen niet langer school!